En sej gammel dame

Jeg er så heldig, at min mormor trods sine 84 år stadig er i live. Og hun er ikke ”bare” i live. Hun lever et aktivt liv, går lange ture, handler selv ind, er aktiv i ældreforeningen i hendes by osv. Og hun er ikke gået ned i gear, selvom min morfar døde for 5 år siden. Det synes jeg er virkelig godt gået! Jeg er rigtig glad for min mormor, og vi har et nært forhold sammen. Hun bor cirka 20 km. fra mig i en lille landsby, hvor hun har sin egen lejlighed. 20 km. passer helt perfekt til en god rulletur, og det sker derfor med jævne mellemrum, at jeg ruller forbi for at besøge hende!

Et langt og spændende liv

Når jeg er på besøg, elsker jeg at høre historier fra min mormors liv. Især hendes historier fra anden verdenskrig synes jeg er rigtig spændende. Jeg kan stadig ikke helt fatte, at hun har oplevet, hvordan det er at være besat af et andet land. Hun var kun 8 år, da tyskerne besatte Danmark tilbage i 1940, men hun kan alligevel huske, hvordan tiden var, da tyskerne kom. Radioen kørte på højtryk, så man kunne følge med i tyskernes fremmarch. Hun husker også, hvordan det blev fejret landet rundt, da tyskerne tabte krigen og trak sig ud af landet igen. Som hun selv siger, var det en mørk periode i både dansk og tysk historie, men jeg synes nu alligevel at det er spændende, at hun har været med til at opleve det.

Still going strong

Når jeg er på besøg, går vi som regel en tur gennem byen. Vi har ikke nogen fast rute, men vælger en ny fra gang til gang. På vores gåture bliver jeg altid lige imponeret over det tempo, min mormor lægger for dagen. Når vi kommer hjem, plejer hun at diske op med sandwich, nybagte boller eller andre gode sager. Bollerne har hun selv bagt, vel at mærke! Tænk sig at være 84 år og stadig være så energifyldt! Jeg tror årsagen til hendes energi er, at hun altid har levet et aktivt og spændende liv, og altid været i bevægelse. Hendes spændende historier fortæller om et langt, lykkeligt og begivenhedsrigt liv, og hver gang jeg kører hjem fra min mormor, tænker jeg altid ”Sikke en sej gammel dame!”. Jeg håber, at jeg er lige så frisk på livet, når jeg en dag fylder 84 år!