Det vigtigste udstyr er lysten!

I dette blogindlæg kunne jeg godt tænke mig at fokusere på udstyr. Ikke kun på udstyr til rullehockey, men udstyr generelt. Jeg har selv brugt forholdsvis mange penge på mine hockeystave og mine inliners. Jeg bruger udstyret næsten hver dag, og har derfor retfærdiggjort overfor mig selv, at det er okay at bruge nogle penge på at få noget udstyr i god kvalitet. Jeg har mine inliners på mange timer ugentligt, og så synes jeg, det er vigtigt, at jeg har en skøjte i god kvalitet, som sidder godt på foden.

Staven og inliners er ikke det vigtigste

Jeg synes dog desværre, der kan være en tendens til at fokusere for meget på udstyr. Selv om det er rart at have noget fedt udstyr, så gør udstyret det ikke alene. Faktisk er udstyret intet værd, hvis ikke man har lysten! Derfor mener jeg også, at lysten er det vigtigste ”udstyr”. Og den er tilmed gratis! Til gengæld er lysten også ægte; den kan ikke fakes. Hvad mener jeg med det?

Lyst og udstyr

Med jævne mellemrum oplever jeg folk, der skal i gang med noget, de reelt set ikke har lyst til. Det kan være en person, der gerne vil tabe sig, og derfor planlægger at løbe x antal gange om ugen, uden at lysten er der. Det behøves dog ikke at være sportsrelateret. Det kan også være en husejer, der gerne vil have bygget et skur i haven, og har fået den idé, at han vil gøre det selv, selvom han egentlig ikke har lysten til selv at bygge det. Det spøjse er så, at disse personer ofte køber sig fattige i dyrt kvalitetsudstyr i håbet om, at det kan give dem lysten til at foretage sig noget, de ikke har lyst til at gøre. Det kan være familiefaren, der gerne vil tabe sig, og derfor planlægger løbeture. Han kommer dog ikke rigtig afsted. For at forsøge at sparke sig selv i gang, køber han de fedeste løbesko, der koster en mindre formue. Det kan også være husejeren, der køber en masse kvalitetsværktøj. Hvis man har det bedste udstyr, må det vel være nemmere at komme i gang?

Man kan ikke købe sig til lysten

Resultatet for begges vedkommende er ofte, at udstyret ikke gør nogen forskel overhovedet. Familiefaren får måske løbet et par ture i de nye sko, hvorefter de som regel havner bagerst på skohylden. Husejeren får et rum fyldt med værktøj, men intet skur. Han får måske også købt dyre materialer hjem i håb om, at han så kan komme i gang, men det sker ikke. Og hvorfor sker det ikke? Fordi de ikke har lyst! Tro mig når jeg siger, at man ikke kan købe sig til lysten ved at købe dyrt udstyr. Sådan fungerer det ikke.

Lysten først, udstyret bagefter

Problemet er, at disse personer kommer til at vende op og ned på rækkefølgen. Man skal først finde noget, man har lyst til, og når man så har fået bekræftet overfor sig selv, at man virkelig har lysten, kan man begynde at bruge penge på dyrt kvalitetsudstyr. Da vi startede med at spille rullehockey, var det med aflagte stave fra den lokale idrætsforening. Flere af stavene var mere eller mindre ubrugelige, vi havde ingen inliners, men spillede i kondisko, og boldene var tennisbolde, vi havde fundet i buskadset nede bag tennisklubben. Udstyret var mildest talt elendigt, men det gjorde ikke spor. Lysten var der. Og selv om vi sidenhen har købt bedre udstyr, og nogen af os har brugt mange penge på det, så ændrer det ikke ved, at det er lysten, der er den vigtigste, uanset hvad man laver. Husk det!