De største rullehockey begivenheder at spille på i 2017

Rullehockey er begyndt at blive en mere og mere populær sport i Danmark. Det er på den måde også blevet populært at spille på rullehockey events og generelt med sportsfans, der kan lide at bruge nordicbet bonus eller lignende bonustilbud! I denne post skal vi snakke lidt om de største events i rullehockey-verdenen som man kan spille på i år!t

Vi kan starte ud med de største af de største spillere. FIRS (Fédération Internationale de Roller Sports) og IIHF (International Ice Hockey Federation) er de to største internationale foreninger der afholde verdensmesterskaberne i rullehockey. Der findes forskellige divisioner og typer af rullehockey. Tilsvarende er der events til disse. FIRS Roller Hockey World Cup er det international verdensmesterskab for rullehockey. Eventet blev oprettet i 1936 og blev afholdt i Stuttgart i Tyskland. Det bliver afholdt hvert andet år og blev afholdt senest i 2015. Siden 2003 har alle verdensmesterskaberne været udgjort af 16 hold (lande). Siden verdensmesterskabernes oprettelse har kun 5 lande vundet titlen. De nuværende mestre er Argentina – det er femte gang de har vundet titlen. Landet der har vundest mest i alt er dog Spanien med i alt seksten titler. FIRS Roller Hockey World Cup bliver afholdt igen i 2017, 2019 og 2021 i henholdsvis Nanjing (Kina), Barcelona (Spanien) og Lima (Peru). I 2017 er der kun 12 deltagende lande – 4 færre deltagere end der tidligere har været siden 2003. Det vides ikke endnu hvor mange deltager i 2019 og 2021. FIRS afholdte også et ”B” verdensmesterskab som blev afholdt i lige år (hvorimod ”A” verdensmesterskaberne blev afholdt i ulige år). Første gang dette blev afholdt var i 1984 men blev lukket til fordel for at i stedet have en B gruppe i ”A” verdensmesterskabet. Denne beslutning går i effekt til 2017 FIRS Roller Hockey World Cup.

FIRS afholder også FIRS Inline Hockey World Championships som er verdens største rullehockey internationale event der bliver afholdt årligt. Det blev første gang afholdt i 1995 og er blevet vundet af USA i 14 gange ud af 18 (til og med 2012). USA har vundet medaljer i alle mesterskaberne pånær én. Efter USA er Tjekkiet det land der har vundet mest og er de nuværende verdensmestre.

Hvis vi skal forholde os lidt nærmere til Danmark, er der selvfølgelig også events i Danmark og omkring i Europa. I Danmark er der et utal af turneringer der er afholdt af Dansk Hockey Union. U12 og U10 Field 2016-2017 samt Hockeyliga Mænd (Og Kvinder) Field 2016-2017, Hockey 1. Div. Herrer 2016-2017 er få blandt de mange aktuelle turneringer. Copenhagen Vikings er Danmarks mest vindene skaterhockey klub. De har vundet DM guld 15 gange og 1 Europa Cup guld. Copenhagen Vikings har også et Oldboys hold som er forsvarende Europa Cup mestre og Danske mestre – som de har været i 5 år i træk.

Rullehockey ligger måske lidt i skygget af ishockey, men rullehockey har bestemt kæmpet sig frem og har skabt sig stor populæritet i dets egen ret. Der er derfor mere en rigelig muligheder for at kunne spille på rullehockey i de mange kommende events i 2017. Der er FIRS Roller Hockey World Cup senere i år samt mange danske turneringer som bliver afholdt lige nu. Så der er stadig rig mulighed for at kunne spille på de aktuelle og kommende events.